Hvorfor integrere NemID med KOEBT?

Vi holder meget af at udvikle løsninger, som benytter NemID. Vi er eksperter og har meget erfaring med det – og vi glæder os til at hjælpe dig med din NemID løsning. Vi ser flere fordele ved at integrere med NemID: 

 • Meget høj sikkerhed
 • Sikrer identiteten hos brugeren
 • Kan integreres i virksomhedens system for at godkende bruger til f.eks. recepter
 • Hurtigt og omkostningseffektivt at opsætte og vedligeholde.

Hvad er NemID?

NemID er dit sikre login på internettet, som kan bruges til netbanken, kommunikation med det offentlige eller en af de mange virksomheder, der tilbyder login med NemID. Det betyder, at du med NemID bruger det samme login alle steder. Uanset om du vil bruge din netbank, tilgå Borger.dk, hente din årsopgørelse fra SKAT, læse din Digitale Post eller ordne dine forsikringer. Du kan tage NemID med dig og og logge på fra andre computere og mobile enheder. Det kræver kun, at du har forbindelse til internettet for at anvende dit NemID.

 • NemID består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort med engangskoder (papkort). Når du logger på, taster du først dit bruger-id og din adgangskode og derefter en kode fra dit nøglekort. NemID login er en fremragende måde at sikre brugerne og virksomheden mod uvedkommende. Hos KOEBT har vi en masse erfaring med den sikre loginfunktion, herunder NemID og MitID, og vi kan hjælpe med at finde den rette løsning.
 • Hvad er NemID Nøgleapp? Med NemID nøgleapp kan man bruge NemID direkte fra smartphone eller tablet – uden at have nøglekortet ved hånden. Når man vælger at bruge sin NemID nøgleapp på hjemmesider og i apps, får man en meddelelse på sin smartphone eller tablet med en anmodning, som godkendes med et swipe. Med nøgleappen behøver man ikke nøglekortet og løber aldrig tør for nøgler. NemID nøgleapp er udviklet i et samarbejde mellem finanssektoren og den offentlige sektor. 

Single Sign On (SSO)

Single Sign On giver dine kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere nem adgang med ét samlet login til alle applikationer. Når du som bruger logger ind på Single Sign-On, vil du automatisk være logget ind på hele systemporteføljen. Du behøver kun at logge ind én gang med dit brugernavn og adgangskode, og du sparer derfor tid på at skulle logge ind, hver gang du skal ind på en ny applikation. Single Sign-On giver dine brugere en simpel løsning, og du vil opnå en styrket brugervenlighed samt effektivitet.

Vi kan kombinere din Single Sign-On løsning blandt andet med NemId, Microsoft login (Azure Active Directory) mm.

Fordele ved SSO:

 • Styrket brugervenlighed.
 • Højere grad af sikkerhed (adgangssikkerhed) – holder data mere sikkert.
 • Forhøjet produktivitet.
 • Besparelse på brugeradministration.
 • Frigivelse af ressourcer.
 • Forbedrer compliance og sikkerhedsfunktioner
 • Faciliterer B2B samarbejde
 • Større fleksibilitet.

Hvem bruger NemID?

Vi har udviklet webapps, websites og integrationsløsninger for nogle af landets største virksomheder bl.a. for L’Oréal, Glyptoteket, Ørsted (tidl. DONG Energy) og DR Koncerthuset. Uanset branche og industri kan man have brug for en loginfunktion med høj sikkerhed – det kan vi levere med en NemID integration.

Hvilke systemer integrerer man NemID med?

KOEBT får information til at flyde sikkert og hurtigt mellem de forskellige programmer, det understøtter. I Apotekeren.dks tilfælde havde KOEBT en vigtig rolle – at lave integration mellem indholdsstyringssystemer (CMS), NemID-identifikation, NNIT-receptpligtige tjenester og lagersystemer som Nomeco og TMJ til en sund og nem løsning.

Hvorfor bruger man NemID?

Sikkerheden omkring NemID er i højsædet, og disse tre ting er en vigtig del af sikkerheden i løsningen: Noget du ved (dit bruger-id og din adgangskode), og noget du har (dit nøglekort). For at misbruge dit NemID skal en it-kriminel både opsnappe dit bruger-id og din adgangskode og have fat i dit nøglekort. Dermed er NemID meget bedre beskyttet mod indbrudstyve og hackere end mange andre løsninger, der kun er beskyttet af en adgangskode.

Hvordan opsætter man NemID?

KOEBT sætter det hele op for dig og sørger for, at NemID løsningen taler sammen med dine eksisterende IT-systemer. Vi har din virksomhed og dine kunder i fokus gennem hele udviklingsprocessen – på den måde garanterer vi et godt resultat med øjeblik effekt. 

Medarbejdersignatur

Du kan bruge NemID medarbejdersignatur til at identificere dig som medarbejder fra en bestemt virksomhed eller organisation – det er fx, når du:

 • Henvender dig til det offentlige på virksomhedens vegne.
 • Underskriver dokumenter online.
 • Får adgang til information fra en offentlig myndighed.
 • Logger på private webtjenester.
 • Logger på interne IT-systemer (hvis din arbejdsplads tilbyder dette).

Du anvender også medarbejdersignaturen til at sende og modtage sikre e-mails, der er krypteret eller signeret med en digital signatur.  

For at kunne anvende NemID medarbejdersignaturer skal din virksomhed først indgå en aftale med Nets. Du indgår aftalen, når du første gang bestiller en NemID medarbejdersignatur.

Hvordan fungerer NemID med KOEBT?

KOEBT får dine systemer til at tale sammen og automatiserer processer. Med NemID kan vi garantere en god løsning med høj brugervenlighed uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Vi har lavet en NemID loginløsning for a-kassen BUPL og som led i en data-integrationskæde hos en medicinforhandler. Medicinforhandleren er en af de eneste forhandlere, hvor kunderne kan købe deres receptpligtige medicin online. Dette er takket være NemID.

Andrius Bendikas, Head of Account Management