MitID logo

Hvorfor udvikle en MitID integration med KOEBT?

Vi har stor erfaring med at lave integrationsløsninger med NemID og kan derfor være behjælpelige med din kommende MitID integration! Vi kan i samarbejde med din udvalgte MitID broker hjælpe med, at integrere din virksomhed med MitID.

Vi mener, at der er flere grunde til, at du bør integrere med MitID:

 • Større online sikkerhed ved f.eks. logins, godkendelse af diverse online handlinger eller digitale underskrifter.
 • Som bruger af MitID opnår du en større sikring af din personlige identitet.
 • Med MitID får du nemt mulighed for at identificere dig selv på tværs af offentlige e-services i EU.
 • Større brugervenlighed og hurtig opsætning.
 • Kan integreres med din virksomheds systemer, så du kan give dine brugere en mere tryg online oplevelse.

Hvad er MitID?

MitID er dit nye digitale ID som gradvist erstatter det velkendte nøglekort, NemID. Der er hele tiden nye compliance standarder og behov for øget online sikkerhed – og det er her MitID kommer ind i billedet.

MitID er en videreudvikling af NemID og skal sikre at du, som bruger på nettet, opnår en større sikkerhed og fleksibilitet, når du f.eks. skal overføre penge via din netbank, logge ind på din e-boks eller på borger.dk.

Udover en mere sikker oplevelse med MitID, får du også en bedre brugeroplevelse. MitID er primært udviklet som en app, hvor du nemt og hurtigt, med et enkelt swipe, kan godkende dine handlinger på nettet.

 • MitID består af dit eget personlige bruger-ID, en 6-cifret adgangskode og et identifikationsmiddel. Når du logger på med MitID, indtaster du dit bruger-ID, hvorefter du med dit MitID identifikationsmiddel godkender dit login med din adgangskode. MitID er derfor en god måde at sikre dine brugere og virksomhed mod uvedkommende. Hos KOEBT har vi god erfaring med integrationer til NemID, og kan derfor hjælpe dig simpelt og hurtigt med din MitID integration.
 • Hvad er et MitID identifikationsmiddel? Et MitID identifikationsmiddel er f.eks. MitID-appen, en kodeviser, chip eller kodeoplæser. Derfor kan du nemt og overskueligt vælge, hvilket identifikationsmiddel som passer bedst til dit brug af MitID. MitID er udviklet via et samarbejde mellem den offentlige sektor og pengeinstitutterne i Danmark.

Hvis du gerne vil vide mere om de enkelte identifikationsmidler til MitID, så kan du læse mere inde på oversigten her.

MitID identifikationsmiddel

Hvad er en MitID broker?

For at få en MitID integration skal du sørge for at være tilsluttet en certificeret MitID broker. En broker håndterer autentifikationsprocessen af slutbrugeren og agerer mellemlag mellem selve MitID-løsningen og MitID tjenesteudbyderen. Broker-konceptet er blevet udviklet for at øge sikkerheden i MitID og for at kunne gøre det nemmere for tjenesteudbyderne at udvikle en MitID integration.

På nuværende tidspunkt er der 11 godkendte og certificerede MitID brokers. Du kan se oversigten af brokers her.

Interesseret i en MitID integration? Start projektet ved at kontakte os her!

Single Sign-On (SSO)

Med MitID har du mulighed for Single Sign-On for at give både dine kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere nem adgang med ét samlet login til jeres virksomheds applikationer og/eller partnere. Med Single Sign-On kan du nemt sørge for, at relevante brugere automatisk er logget ind på jeres virksomheds systemportefølje. Det gør at du sparer tid på at logge ind, hver gang du skal anvende en ny applikation.

Er du interesseret i Single Sign-On funktionen, så skal du sørge for at vælge en MitID broker som understøtter muligheden.

Fordele ved Single Sign-On (SSO)

 • Større brugervenlighed og fleksibilitet.
 • Højere grad af adgangssikkerhed (din MitID broker sørger for at evaluere og vurdere risikoen for en Single Sign-On i den konkrete situation).
 • Frigivelse af ressourcer og forhøjet produktivitet.
 • Forbedre compliance og sikkerhedsfunktioner.
 • Giver større mulighed for at facilitere samarbejder mellem virksomheder (B2B).

Hvordan opsættes en MitID integration?

KOEBT er en integrationsmotor, hvor data overføres fra et system til et andet. KOEBT automatiserer og håndterer alle de opgaver som er involveret i integrationen af din virksomheds systemer og platforme.

Med KOEBT opsættes din MitID løsning i samarbejde med din udvalgte MitID broker for at sikre, at alle dine relevante data bliver behandlet og integreret sikkert med dine eksisterende IT-systemer.

Har du spørgsmål til en MitID integration? Så er du mere end velkommen til at kontakte os her!

Andrius Bendikas, Head of Account Management