Hvorfor integrere FMK med KOEBT?

Med en KOEBT integration automatiseres processer, som tidligere ville have været manuelle og koste værdifuld tid. Integrationer minimerer fejl og øger sikkerheden, hvilket er utroligt vigtigt, når vi laver integration med FMK, hvor personfølsomme data er kernen.

Hvad er FMK?

Fælles Medicinkort (FMK) er en central database hos Sundhedsdata Styrelsen, som indeholder oplysninger om alle danske borgeres elektroniske recepter og medicinkøb igennem de seneste to år samt en opdateret liste over borgerens aktuelle lægemiddelordinationer. FMK består af en borgervendt adgang, der udstilles via www.sundhed.dk, og af en sundhedsfaglig adgang, der primært tilgås gennem lokale IT-systemers tekniske integration med FMK, og sekundært gennem en browserløsning, www.fmk-online.dk.

NSI (National Sundheds-it ) er ansvarlig for løsningen og for udvikling og drift.

Hvem bruger FMK?

FMK er målrettet sundhedsfaglige brugere, der tilgår FMK gennem lokale IT-systemer og/eller FMK-online.dk, samt borgere, der kan se egne medicindata på FMK via sundhed.dk.

Hvilke systemer integrerer man FMK med?

Vi integrerer FMK med de systemer, du har behov for – om det er dit CMS, CRM eller ERP system. Vi er glade for en udfordring og har endnu ikke fundet to systemer vi ikke kunne integrere.

Hvorfor bruger man FMK?

Da vi hjalp Apotekeren.dk, brugte vi FMK til at sørge for, at det var nemt at bestille medicin – både hyldevarer og recepter. Det var en stor fordel at bruge FMK integration, så lageret og tilgængeligheden altid var opdateret. Desuden gav FMK mulighed for at samle information om kunder, medicinal personel og andre interessenter i en samlet platform.

Apotekeren.dk logo

Hvordan opsætter man FMK?

Krav til adgangen: IT-systemer der integrerer med FMK skal certificeres til dette af NSI.

  • Certificeringen er beskrevet i overordnede termer på fmk-teknik.dk
  • Certificering alene giver ikke adgang til FMK, idet der derudover skal oprettes aftale med NSI om anvendelse af NSP til den tekniske adgang (herunder sikkerhedsservices), samt Sundhedsdatanet for netværksadgangen.
  • Adgangen til FMK for sundhedsfaglige brugere er baseret på deres sundhedsfaglige autorisation og rolle.
  • Adgangen til FMK for borgere er begrænset til egne medicin informationer og for egne børn under 15 år.

Andrius Bendikas, Head of Account Management